„Zajlik
A lényeg

Nehéz negyeddöntős ellenfelet kapott a magyar férfi vízilabda-válogatott

5/08/2024 20:10

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Gőzsy Kati

Olaszország lesz a magyar férfi vízilabda-válogatott ellenfele a párizsi olimpia negyeddöntőjében. Utolsó csoportmeccsét nyerte meg ma a magyar férfi vízilabda-válogatott: a Szerbia elleni 17–13-as eredménnyel. A B-csoport harmadik helyezettjeként jutott a negyeddöntőbe: a folytatás szerdán következik, Olaszország ellen.

Szerbia kiütésével a magyar együttes a csoportja harmadik helyén végzett, így a másik hatos másodikjával folytatja az egyenes kieséses szakaszban az olimpia küzdelmeit. Varga Zsolt csapatának a meccs lefújásakor még ismeretlen volt az ellenfél, hétfő estére a másik csoportban is megrendezték a továbbjutók sorrendjének szempontjából fontos két találkozót. A görögöktől a zárófordulóban vereséget szenvedő Olaszország lesz a magyar válogatott ellenfele szerdán.

A világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes olaszok a párizsi olimpián eddig jól szerepeltek: a csoportküzdelmekben csak a görögöktől kaptak ki 9-8-re.

 
Zalánki Gergő négy gólt lőtt Fotó: Kovács Tamás
 

Az olimpiai férfi vízilabdatorna negyeddöntőinek párosításai: Olaszország–Magyarország, Spanyolország–Horvátország, Görögország–Szerbia, Ausztrália–Egyesült Államok. Az elődöntőben a magyar-olasz meccs győztese számára a spanyol-horvát párharc győztese következik.

A negyeddöntőket szerdán rendezik meg a Paris La Défense Arenában, a következő kezdetekkel: 14.00, 15.35, 19.00 és 20.35. A pontos időbeosztást később készítik el.