„Köszönjük
A lényeg

Nem igazán hallgatott Vitályos Eszter kormányszóvivőre a dühöngő Orbán-hívő

23/10/2024 16:43

| Szerző: Klubrádió

A kormányszóvivő Vitályos Eszter próbálta megakadályozni a Millenáris Parknál, Orbán Viktor ünnepi beszéde után, hogy egy kormánypárti résztvevő nekiugorjon egy kormány ellen tiltakozó fiatalnak.

Indulatossá vált a hangulat az október 23-i Orbán-beszéd helyszínén, a Millenáris Parknál legalább két esetben is a kormány hívei és a kormány ellen tiltakozók összetalálkozásakor. Először az Orbán Balázs elhíresült ’56-ról szóló mondatai ellen feliratos molinókkal is tiltakozó Puzsér Róbert publicista, médiaszereplő és néhány társa keveredett vitába a rendezőkkel és rendőrökkel, akik az egyébként széles körben meghirdetett rendezvény magánjellegére hivatkozva nem akarták őket beengedni a kormánypárti eseményre. Több civil résztvevővel is durva hangú vita alakult ki, de komoly fizikai atrocitás nem történt.

Az Orbán-beszéd után a park kapujában egy másik, kormányellenes demonstráló került konfliktusba a kormánypárti résztvevőkkel. Egy fiatal férfi tiltakozó táblát tartott a magasba, amin az állt, hogy Egyszer minden rendszer megdől", a másik oldalán pedig az, hogy "Az Orbán-rezsim szolgái sem lehetünk tovább”. A tiltakozó azt mondta, magánemberként ment ki a Millenárishoz, mert azt gondolja, ezt a véleményt is képviselni kell a helyszínen. Többen nekitámadtak, először számonkérték és szidalmazták, majd voltak, akik erővel megpróbálták kitépni a kezéből a táblát. Az egyik esetben Vitályos Eszter kormányszóvivő próbálta csillapítani a fiatal férfira támadó kormánypárti résztvevőt. A tiltakozó táblás férfi szerint, többen is rátámadtak, fenyegették. Egy biztonsági őr azt javasolta neki, hogy menjen arrébb, mert agyonverik.

Az esetről a 444.hu is videót készített.

 
Forrás: 444.hu