„Köszönjük,
A lényeg

Nem sikerült megnyugtatni az egészségügyi ágazatot a Magyar Kórházszövetség háromnapos kongresszusán

13/05/2024 13:19

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Hiába vett részt a fórumon három államtitkár, valamint a terület irányításában, ellenőrzésében érintett valamennyi hivatal vezetője, továbbra sem ismert, hogy az egyes intézményeknek milyen sorsot szánnak – írja a Népszava.

És bár Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár rendre hangsúlyozta: kórházat nem zárnak be, a hallgatóság kérdéseiből egyértelművé vált, hogy nemcsak a sajtó, de maguk a szolgáltatók sem tudják, pontosan mi fog történni a júniusi választások utáni várhatóan lendületet kapó szerkezet-átalakítás nyomán.

Takács Péter mindössze annyit osztott meg e témában a hallgatóságával, hogy érdemes átgondolni, milyen legyen az aktív és a tartós ápolást szolgáló ágyak aránya. Közölte: arra is folyamatosan törekednek, hogy finanszírozási okból senki ne tartson benn a kórházban beteget.

Defibrillátorokat adtak át a Mentsünk együtt életet! progra
 
Defibrillátorokat adtak át a Mentsünk együtt életet! program keretében
 
Budapest, 2024. április 17. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára beszédet mond a kórház által tavaly elindított Mentsünk együtt életet! programban meghirdetett defibrillátorok átadásán a Budapesti Szent Ferenc Kórházban 2024. április 17-én. Az eseményen defibrillátorokat adtak át a pályázó önkormányzatok, egyetemek, plébániák és civil szervezetek képviselőinek.
Fotó: Bruzák Noémi / MTI/Bruzák Noémi