„Köszönjük
A lényeg

Németh Szilárd birkózóakadémiáján is kitették a falra Orbán Viktor "bölcsességeit"

6/09/2023 20:36

| Szerző: Klubrádió

Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia épületében köszöntötte az olimpiai, világ- és kétszeres Európa-bajnok Hegedüs Csaba birkózót a 75. születésnapján. A Fidesz alelnöke adta át Orbán Viktor levelét is Hegedüsnek, ehhez pedig nem is találhattak volna méltóbb helyszínt, mint azt a falat, ahova a miniszterelnök „hét törvényét” írták fel.

A tábla kísértetiesen hasonlít ahhoz, amely korábban a Jedlik Ányos Gimnázium falán is volt (és az önkormányzat, illetve a helyi képviselő is arra utalt, hogy Németh Szilárd ötletére került ki). Nem tudni, hogy egyszerűen csak azt vitték-e át, vagy már korábban is ott lógott.

A Telex szerint a csepeli birkózó akadémiát Németh Szilárd a második otthonának tekinti. Az akadémiát 2,4 milliárd forintból építették fel, és számos konfliktust okozott a fideszes képviselő és Borbély Lénárd csepeli polgármester között. Németh Szilárd Facebook-oldala szerint egyébként munkanapjai nagy részét itt tölti, korábban az akadémia épületében bérelt neki irodát az Országgyűlés Hivatala havi 626 ezer forintért.