„Ki
A lényeg

Netanjahu: A teljes győzelemig harcolunk Gázában

25/07/2024 07:30

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök beszédet mondott az amerikai Kongresszus épületében, a Szenátus és a Képviselőház közös ülésén.

Az izraeli miniszterelnök az amerikai Kongresszus épületében arrról beszélte, hogy útelágazás előtt áll a világ, mert harcban állnak a halált dicsőítő és az életet szentesítő erők. A civilizáció győzelméhez szerinte az Egyesült Államoknak és Izraelnek össze kell tartania – írja a 444.

Natanjahu arról is beszélt, hogy az izraeli hadsereg a teljes győzelemig fog harcolni. Értelmezésében ez a Hamász teljes katonai kapacitásának megsemmisítését és az összes izraeli túsz kiszabadítását jelenti. Azt mondta, a háború után egy demilitarizált és deradikalizált Gázai övezetet szeretne. A területet pedig egy olyan civil palesztinokból álló kormánynak kellene vezetnie, ami nem akarja elpusztítani az izraelieket.

A Nemzetközi Büntetőbíróság ellene kiadott elfogatóparancsát ostobaságnak nevezte. Szerinte Karim Hán ügyész szégyenteljes módon vádolja Izraelt a gázai civilek éheztetésével, miközben ez a Hamász stratégiájának a része.

A portál megjegyzi, eközben több ezren tüntettek ellene az épület előtt.