„Zajlik
A lényeg

Női vízilabda: nem múlott sokon, de nem jött össze a bravúr az amerikaiak ellen

6/08/2024 21:36

| Szerző: Klubrádió

A legutóbbi három olimpián aranyérmes Egyesült Államok szoros mérkőzésen, 5-4-re győzött Magyarország ellen a párizsi olimpia női vízilabdatornájának negyeddöntőben. 

A magyar válogatottnak azzal az amerikaival kellett játszania, amely az előző három olimpiát és az előző hat világbajnokságból ötöt is megnyert. Most a csoportkörben ugyan kikaptak a spanyoloktól, de Tokióban meg a magyaroktól, és ez sem akadályozta meg őket abban, hogy magát a tornát megnyerjék.

Az első negyed nem a gólokról szólt, hanem sokkal inkább a védésekről. Az ötödik percig kellett várni a találkozó első góljára, amit a magyar csapat szerzett, majd amerikai egyenlítés után Leimeter góljával ismét a mieinknél volt az előny. Az amerikai Johnson kapust ki kell emelni, a félidőben 11 védésnél tartott, de Magyari is jó formában volt. A második negyedben nem esett magyar gól, amerikai viszont kettő is, fordult az állás (2-3).

A harmadik negyedben sikerült egyenlíteni, bár Mahieu kipontozódott, 4-4-nél jöhetett az utolsó perc. Amelyben mindössze egyetlen gól esett, azt Fattal révén az amerikaiak szerezték, Cseh Sándort pedig piros lappal elküldték a kispadtól. Az Egyesült Államok kipasszolgatta a végét és 5-4-re nyert.

Mihók Attila és Cseh Sándor együttese a februári, dohai világbajnoki döntő "visszavágóján" óriási csatát vívott a sorozatban negyedik sikerére hajtó riválissal, a találkozó negyedik negyedében egyetlen gól született, ez döntött. A magyarok csütörtökön a görögökkel találkoznak a folytatásban, az 5-8. helyért játszva.