„Támogassa
A lényeg

Októberben hallgatják meg Trócsányi Lászlót az EP-ben

19/09/2019 07:07

| Szerző: Bruxinfo

Elkészült az Európai Parlamentben a biztosjelöltek meghallgatásának menetrendje: a parlamenti kapcsolatokért felelős szlovák taggal kezdődnek szeptember 30-án a meghallgatások.

Trócsányi László meghallgatása október 1-én kora este lesz- írja a Bruxinfo. A volt magyar igazságügyi miniszter az uniós szomszédság- és bővítéspolitikai portfólió várományosa.

Manfred Weber az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójának vezetője azt mondta, korrekt értékelést kér a magyar biztosjelöltnek.  Hozzátette,  Trócsányi Lászlónak, meg kell adni a lehetőséget, hogy bizonyítson.

A meghallgatások célja a jelölt biztosi és szakmai alkalmasságának és hozzáértésének a megállapítása. Ursula von der Leyen csapatának tagjait a szakterületükkel foglalkozó parlamenti bizottságok teszik majd próbára, és véleményt is formálnak felkészültségéről. Ezt a Bizottság megválasztott elnöke ugyan nem köteles figyelembe venni, ám ebben az esetben azzal is számolnia kell, hogy az Európai Parlament az október 23-ra tervezett végszavazáson az egész testületet elutasítja – írja a Bruxinfo.