„Zajlik
A lényeg

Olimpia: a birkózó Losonczi Dávid elveszítette bronzmérkőzését, ötödik lett

8/08/2024 21:16

| Szerző: Klubrádió

Jótékony célra ajánlotta fel pénzjutalmát.

A tavaly világbajnoki címet szerző Losonczi Dávid az első fordulóban legyőzte az azeriek világbajnokát, Rafiq Huseynovot, a másodikban az Európa-bajnok szerb Komarovot, után viszont kikapott a későbbi győztes bolgár Novikovtól, majd a bronzmeccsen a dán Bisultanovtól.

"Nem vagyok jól, elsősorban lelkileg" – nyilatkozta Losonczi az MTI szerint a mérkőzés után. – "Én rontottam el, mert vezettem, aztán egy pillanatra kihagytam és eldobott. Én kaptam ki, nem ő vert meg engem."

A tavalyi vb-címe előtt egy évvel vb-bronzot nyert sportoló elmondta, hogy szerda este nagyon mélyre került lelkileg és a "nulláról" kellett újraépítenie magát, és ez majdnem sikerült, ám úgy tűnik, nem járt teljes sikerrel.

"Egyértelműen a tegnap esti meccsem nyomta rá a bélyegét a mostani teljesítményemre, mert úgy jöttem ide, hogy döntőbe akarok kerülni és olimpiai bajnok akarok lenni, de valahogy nem jött össze az egész" – közölte Losonczi Dávid, aki bejelentette, hogy jótékony célra ajánlja fel az ötödik helyért járó jutalmat, egyúttal megköszönte a magyar emberek szurkolását.

A Telex azt írja, ez a jutalom egészen pontosan 15,73 millió forint, és cikkükben megjegyzik, hogy Losonczi a vb-aranyért kapott pénzből is jótékonykodott.

(Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt)