„Klubrádió
A lényeg

Öngyilkos lett egy magyar katona Koszovóban

7/07/2023 18:41

| Szerző: Klubrádió

Öngyilkos lett a KFOR magyar kontingensének egyik katonája – írja a Magyar Nemzet a Honvédelmi Minisztériumra hivatkozva.

A NATO parancsnoksága alatt Koszovóban működő békefenntartó haderő magyar kontingensének egyik katonája a szolgálati időn túl, a szolgálati fegyverével sebesítette meg magát, feltehetően öngyilkos akart lenni.

A Honvédelmi Minisztérium azt írta, a katona életét a koszovói tábor területére érkező orvosok erőfeszítése sem tudta megmenteni, így a kórházba szállítás közben elhunyt. A július 4-én történt eset kivizsgálása folyamatban van, a hozzátartozókat a Magyar Honvédség azonnal értesítette.

A NATO békefenntartó erejében (KFOR) részt vevő magyar katonákat május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra a koszovói Zvecsán település polgármesteri hivatalánál. Az ott összegyűlt szerb tüntetők a korábbi választás eredménye miatt vonultak utcára, majd rátámadtak a NATO-katonákra. Az összecsapásokban összesen 27 magyar katona sérült meg. Két katona állapota továbbra is súlyos, egyikükön végtagamputációt is végre kellett hajtani.

Az öngyilkosság megelőzhető, ha ön is úgy érzi, egyedül már nem tud megküzdeni problémáival, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!