„Klubrádió
A lényeg

Orbán Brüsszelben: "Én a jogok harcos védelmezője vagyok... Küzdöttem a homoszexuálisok jogaiért is"

24/06/2021 16:20

| Szerző: Klubrádió

“Nincs semmiféle törvényünk a homoszexualitásról, arról van törvényünk, hogyan védjük meg a gyermekek és a szüleik jogait” – sommázta véleményét Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, az uniós tagállamok vezetőinek kétnapos tanácskozását megelőzően.

A miniszterelnök kiemelte, a szabályozás arról szól: a szülők dolga annak eldöntése, hogy a gyermek hogyan és miképpen ismerkedik meg a szexualitás kérdéskörével. „Az államnak pedig az a dolga, hogy megteremtse a feltételeit annak, hogy a szülők ezeket a jogaikat valóban gyakorolni tudják. Ez egy gyermek- és szülővédelmi törvény” – írja a 24.hu.

"Én a jogok harcos védelmezője vagyok. Szabadságharcos voltam a kommunizmus alatt, amikor a homoszexualitás büntetendő volt. A szabadságért és a jogokért küzdöttem, ami azt jelenti, hogy küzdöttem a homoszexuálisok jogaiért is" – fogalmazott Orbán Viktor.

Orbán szerint a sportot el kell választani a politikától. "Ha a sportot összekeverjük a politikával, akkor egész nagy területeket, illetve azokat, akik kulturálisan más állásponton vannak, mint mi, kizárunk a globális korból. Ez nem helyes" – mondta.

A tegnapi német-magyar Eb-meccsre is kitért egy újságírói kérdést követően: "Az, hogy halált megvető bátorsággal küzdöttek Münchenben, olyan körülmények között, amit mindenki ismer és láthatott, az büszkévé tesz bennünket. A helytállásuk minden magyar ember számára bátorító."