„Zajlik
A lényeg

Orbán politikai igazgatója a helyén marad

3/10/2024 15:32

| Szerző: Klubrádió

Semmiképp nem lesz főpolgármester-helyettes Szentkirályi Alexandra - közölte a geszti kihelyezett kormányülésen a Miniszterelnökséget vezető miniszter kérdésre válaszolva.

2024. október 03. A lényeg - 2024.10.03. Gulyás Gergely Kormányinfo
00:58
00:00
Az ATV a holnapi fővárosi alakuló közgyűlésről érdeklődött és azt szerette volna megtudni, hogyha arra kerülne a sor, hogy a főispánnak kell majd főpolgármester-helyettest jelölnie támogatná-e a kormány Szentkirályi Alexandrát Gulyás Gergely azt válaszolta, a törvényes működést biztosítani kell, ezért mindenképp kell egy főpolgármester-helyettes, de kizártnak tartja, hogy ez Szentkirályi Alexandra legyen.

2024. október 03. Kormányifo 2024.10.03. Orbán Balázsra reagál Gulyás Gergely
01:01
00:00
Orbán Balázs '56-os forradalomra vonatkozó mondatai is szóba kerültek abban a kontextusban, hogy a német és a francia nagykövet szerint felháborítóak a NATO-tagságunk tükrében azok a mondatok, amiket a miniszterelnök politikai igazgatója mondott. Gulyás Gergely szerint ízléstelen és cinikus, hogy ezeknek az országoknak a nagykövetei jönnek ezzel, akik nem segítettek a magyar forradalom idején, Orbán Balázs mondatai pedig nem azt jelentik, amit ki akarnak hozni belőle, csak félreérthetően fogalmazott. Az ügy a részükről le van zárva, mondta arra a kérdésre, hogy marad-e a posztján Orbán Balázs.

A miniszterelnök politikai igazgatója korábban arról beszélt a Mandiner videójában, hogy „pont ‘56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált két és fél évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát”. 

Az RTL a szuverenitásvédelmi törvénnyel kapcsolatos eljárásról kérdezte Gulyást, aki azt mondta: számoltak vele, szerinte nincs ebben semmi különös. Arra a kérdésre, hogy végre is fogják-e hajtani a bíróság döntését, azt mondta addig is minden bírósági ítéletet végrehajtottak, ebben az esetben is meg fogják tenni. Bár a migránsokkal kapcsolatos döntéssel nem így jártak el.

Kapott kérdést arról is, hogy 500 millió forintig a futballisták jelentős kedvezményt kapnak. Ennek kapcsán azt mondta, ha azt akarjuk, hogy a magyar foci versenyképes legyen, akkor az adószabályoknak is versenyképesnek kell lenni. Az RTL azt is kérdezte, lehet-e más szakma, amire kiterjeszthetnének ilyen könnyítéseket. A miniszter szerint számtalan kedvező adózási forma van, hisz még ma is százezren katáznak, ami még kedvezőbb szerinte.