„Támogassa
A lényeg

Orbán előterjesztésére kapott állami kitüntetést a bicskei gyerekotthon pedofil igazgatója 2016-ban

27/02/2024 15:28

| Szerző: Klubrádió

A hátrányos helyzetű gyermekek nevelése és önálló életre való felkészítése iránti példaadó elhivatottsággal végzett munkája elismeréseként kapta meg a később pedofil bűncselekményekért elítélt Vásárhelyi János a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári fokozatát a miniszterelnök előterjesztése alapján.

2016-ban Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére kapott állami kitüntetést Vásárhelyi János, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatója, akit később pedofil bűncselekményért ítéltek el – írja a Telex a Magyar Közlöny 2016-os kiadványában megjelent köztársasági elnöki határozat alapján.

A 33. oldalon ott szerepel Vásárhelyi János neve is, aki az indoklás szerint „a hátrányos helyzetű gyermekek nevelése és önálló életre való felkészítése iránti példaadó elhivatottsággal végzett munkája elismeréseként” kapta meg a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozatát. A kitüntetést Áder János akkori köztársasági elnök adományozta Orbán Viktor előterjesztésére – hívta fel rá a figyelmet a DK egy keddi sajtótájékoztatón.