„Zajlik
A lényeg

Orbán fia is lájkolta a közmédiát gyakorlatilag lepropagandistázó jobboldali újságíró posztját

13/04/2022 16:01

| Szerző: Klubrádió

Bencsik Gábor jobboldali újságíró kedden azt írta: "a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan". Erre egy támogató szívecskével reagált Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia – írja a 444. Óvatos, de szintén kritikus volt a 130 milliárdból működő MTVA-val Cser-Palkovics András székesfehérvári fideszes polgármester, aki annyit mondott: "A közmédia kiegyensúlyozottságán szerintem érdemes változtatni".

Kedden számoltunk be róla, hogy valami történik a fideszes propagandamédiában: Mérő László matematikus, pszichológus már volt az M1-en a napokban, Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje 14-én beszélgethet Lánczi Tamással ugyanott, és információink szerint Csáki Judit újságírót, színikritikust is meghívták. Közben távozik Bende Balázs, a közmédia hírhedt véleményvezére, Bencsik Gábor újságíró pedig a köztévé elfogultságáról írt Facebook-oldalán.

Újabb fejlemény, hogy Cser-Palkovics András székesfehérvári fideszes polgármester az Azonnalinak adott interjújában óvatos bírálatot fogalmazott meg. „A közmédia kiegyensúlyozottságán szerintem érdemes változtatni” – mondta. 

Bencsik Gábor ennél tovább ment keddi Facebook-posztjában. "Akkor most, a számomra is örvendetes negyedik kétharmad után veszek egy nagy levegőt, és kimondom azt, amit a jobboldalon is mindenki tud: a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan" – írta a Magyar Demokrata főmunkatársa. Hozzátette: „Egyszerűen képtelenség, hogy ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda, a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg”.

És mint a 444 felhívja a figyelmet, ezt a posztot támogatta egy szívvel Orbán Viktor miniszterelnök fia, Orbán Gáspár is. 

Azért a közmédia nem hagyta magát, és a hirado.hu-n megjelent cikkben Soros Györgyöt, Horn Gyula néhai MSZP-s miniszterelnököt és a kommunistákat általában emlegetve támadták Bencsik Gábort.