„Klubrádió
A lényeg

Orbán kimondta: Elítéljük Oroszország katonai fellépését

24/02/2022 13:21

| Szerző: Klubrádió

Európai uniós és NATO-szövetségeseinkkel együtt elítéljük Oroszország katonai fellépését – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a nemzetbiztonsági operatív törzs ülése után közzétett Facebook-videójában.

Orbán Viktor közölte: este vésztanácskozást tartanak Brüsszelben, amelyen véleménye szerint az európai egység fenntartható lesz, és közös lépésekre szánhatják el magukat.

Magyarországnak ki kell maradnia a háborús konfliktusból, mert a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, és szó sem lehet arról, hogy akár katonákat, akár katonai eszközöket telepítsünk Ukrajnába – ismételte meg a miniszterelnök szerdai szavait, hozzátéve: humanitárius segítséget természetesen nyújt majd az ország.

Katonai és kijelölt rendőri egységek megkezdték a munkát az ukrán határ térségében, arra kell számítani, hogy a menekültstátuszért folyamodó ukrán állampolgárok száma megnő, de képesek leszünk gyorsan és hatékonyan szembenézni ezzel a kihívással – ismertette Orbán Viktor.

Aki a videóban azért megemlítette a baloldalt és a rezsicsökkentést is, egészen pontosan úgy fogalmazott: "a baloldal javaslatai veszélyeztetik Magyarország energia- és gázellátását, illetve a rezsicsökkentést".