„Zajlik
A lényeg

Orbán Kötcsén elismerte, hogy Magyar Péter miatt érvényét vesztette a Fidesz eddigi stratégiája

8/09/2024 14:27

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Wilk Valentin

Ma már nem elég Gyurcsányra mutogatni, azt mondani a választóknak, hogy a Fidesz a legerősebb magyar párt, aki pedig nem szeret minket, annak ott van az ellenzék, amely a múltat, a Gyurcsány-kormányt jelenti. És a szakpolitikai vitákat is meg kell nyernie a pártnak,ha a 2026-os választásokon is győztes akar lenni. A Szabad Európa értesülése szerint erről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a zártkörű kötcsei találkozó közönségének.

Stratégiát kell váltania a Fidesznek, miután Magyar Péter, a Tisza Párt elnökének megjelenésével a közéletben megváltozott a belpolitikai csatatér – a Szabad Európa értesülése szerint erről is beszélt Orbán Viktor Fidesz-elnök, kormányfő a hétvégi kötcsei találkozón.

A Szabad Európa szerint a zártkörű politikai piknik egyik résztvevője azt mondta a lapnak, hogy Orbán kifejtette, a Tisza Párt erős felhatalmazást kapott a választóktól, és a Fidesz részéről ma már nem elég Gyurcsányra mutogatni, azt mondani a választóknak, hogy a Fidesz a legerősebb magyar párt, aki pedig nem szeret minket, annak ott van az ellenzék, amely a múltat, a Gyurcsány-kormányt jelenti. Orbán szerint a Tisza Párt vezetője egyelőre eredményesen kényszeríti szakpolitikai vitákra a kormánypártot, amiket meg kell nyerni, ha 2026-ban a választásokat is meg akarja nyerni a kormánypárt. „Ezeket a vitákat pedig nemcsak az egészségüggyel kapcsolatban, hanem a többi nagy területen is meg kell tudnunk nyerni” – idézte a forrás a miniszterelnököt.

 
 Orbán Viktor sajtótájékoztatót tart Kötcsén a zártkörű politikai piknik előtt Forrás: 444.hu
 

 

Mint a Szabad Európa írta, kritikus gondolatokat fogalmazott meg Orbán Viktor Kötcsén a kormányzati apparátus teljesítményével kapcsolatban is. Egyrészt megismételte, amit az újságíróknak mondott a találkozó előtt, hogy nem igaz, hogy nincsenek uniós források, hiszen tizenkétmilliárd euró már most is rendelkezésre áll, csakhogy „a lassú magyar bürokrácia miatt” eddig nem sikerült lehívni és beleforgatni a gazdaságba.

Orbán Viktor szerint ha végre használni tudjuk ezt a pénzt, az már önmagában elég lesz, hogy 2026-ig kellő mértékben felpörgesse a gazdaságot, ha ezen felül még „tudunk pénzt szerezni”, az további segítséget nyújt majd.

 
Orbán Viktor beszédet mond Kötcsén a zárt ajtók mögött tartott találkozó közönsége előtt 
2024. szeptember 7., szombat Forrás: Orbán Viktor/Facebook