„Köszönjük
A lényeg

Orbán Viktor mindennek elmondta Magyar Pétert

23/10/2024 13:11

| Szerző: Klubrádió

Többször egyértelműen Magyar Péterre, a Fidesszel versenyző pártok közül jelenleg legerősebb Tisza Párt elnökére célozva mondott össszeesküvőkről, készülődő bábkormányról, Brüsszelben simogatott kutyusról szóló beszédet Orbán Viktor miniszterelnök.

Nekünk ’56 egyetlen tanulsága, hogy csak Magyarországért és a magyar szabadságért szabad harcolnunk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepnapján a Millenárison tartott rendezvényen. Orbán, aki két év kihagyás után idén Budapesten mondta el október 23-i beszédét ’56-ról szóló gondolatait összekapcsolta az orosz-ukrán háború témájával. Szerinte az európai vezetők, a brüsszeli bürokraták a Nyugatot egy reménytelen háborúba vezették, abba az illúzióba ringatják magukat, hogy a Nyugat Ukrajnán keresztül győztes háborút vívhat Oroszország ellen, miközben a fronton már százezrek vesztek oda, az európai gazdaság tüdőlövést kapott, a szankciók pedig bennünket véreztetik ki.  Orbán szerint egyre nő az esély, hogy a háború szétterjed – azt mondta, az elmúlt hetven évben még soha nem álltunk ilyen közel a világháborúhoz. A Nyugat győzelmi terve szerinte az, hogy Ukrajna azonnali NATO meghívást kap, a háború színterét orosz földre helyezik át, majd Ukrajna vállalja a háború után, hogy katonái helyettesítik majd az amerikaiakat. Ennek következménye pedig, mondta Orbán, hogy Magyarország területén ismét keletről jött szláv katonák fognak állomásozni, amit azonban mi nem akarunk.

Október 23. - Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszéde
 
 Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján tartott megemlékezésen Budapesten, a Millenáris Parkban 2024. október 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd
 
 

A beszédében közöltek alapján, a Fidesz elnöke szerint a keleten folytatott reménytelen háború mellett zajlik egy másik, nem fegyverekkel vívott harc is, és épp a másik irányba, nyugat felé, amit a Brüsszellel szemben a szabadságát védő magyar nép vív. Orbán ennek kapcsán többször egyértelműen Magyar Péterre, a Fidesszel versenyző párok közül jelenleg legerősebb Tisza Párt elnökére célozva beszélt. Szerinte Brüsszel háborúba akarja vinni Magyarországot, de a magyar kormány ennek ellenáll, ezért bábkormányt akarnak tenni a helyébe, aminek ellen kell állni, akárcsak ’56-ban. "A független magyar politika Brüsszel számára elfogadhatatlan, ezért ott bejelentették, hogy megszabadulnak a nemzeti kormánytól, és brüsszeli bábkormányt akarnak az ország nyakába ültetni" – mondja Orbán. Szerinte ehhez már meg is van a párt, és annak vezetője. Orbán szerint míg ő és a Fidesz a magyar érdeket, a magyar szabadságot védték az Európai Parlamentben, az ellenzék felajánlotta szolgálatait az EU-s birodalomnak. Szerinte ezt tette az új ellenzék is, amely ugyanazt csinálja, mint a régi, és idegeneket hív a magyarok ellen segítségül. Attól szerinte nem lesz még valaki hazafi, hogy lyukat vág a nemzeti zászlóba [a lyukas trikolór a Tisza Párt újonnan választott jelképe ].

Orbán szerint 1956-ban muszkavezetők, ma brüsszelvezetők vannak, az ellenzék vezetője pedig ott ül Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke mellett az asztalnál. Ez nem összeesküvés, hanem összeesküvés a gyakorlatban. Mint fogalmazott, a brüsszeli gazda megvakarta a kutyus fejét, és csak úgy áradt a szerelem. Az ellenzék Dávid és Góliát harcában szerinte mindig Góliát oldalára állnak, de a vége mindig ugyanaz: Góliát veszíti, Dávid győz, aztán el lehet húzni a csíkot, most Brüsszelbe.

(via Klubrádió, 444.hu, 24.hu, Telex.hu)