„Köszönjük
A lényeg

Orbán: Mindig elmaradt a Fidesz budapesti megerősítése

9/06/2024 09:21

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

Bayer Zsoltnak adott interjút a kampány véghajrájában a miniszterelnök, szerinte Szentkirályi hátország nélkül vágott neki a kampánynak, a Fidesz Budapesten a leggyengébben szervezett.

Orbán Viktor szombat este interjút adott Bayer ZsoltnakHírTV Napi aktuális című műsorában, természetesen sokat beszéltek arról, mi a választás tétje a miniszterelnök szerint és szóba került Szentkirályi Alexandra visszalépése is.

"Az Alexandra egy bátor nő" – idézte Orbánt szemléjében a Telex. A miniszterelnök szerint Szentkirályi nehéz célt tűzött ki maga elé, nem volt meg a hátországa, mivel a kormánypárt a fővárosban a leggyengébben szervezett, és "mindig elmaradt a Fidesz budapesti megerősítése". Orbán úgy véli, hiányzott a kemény munka az elmúlt években. 

A választást továbbra is a "háború és béke" közötti döntésként értelmezte. A miniszterelnök szerint a háború "nem sors, kényszer vagy Isten csapása", emberek hoznak döntéseket. Felvázolta, a nyugati világ eddigi döntései hogyan vezettek szerinte egyre közelebb a nyílt konfliktushoz. Szerinte tudnak az emberek jó – "háborúellenes" – döntéseket hozni, de "rá kell kényszeríteni őket". Ezért fontos a mostani EP- és az őszi egyesült államokbeli választás.

Az önkormányzati választásokról azt mondta: „Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen vezetőket választanak a települések”, a jó vezetők tudnak együttműködni a kormánnyal, ezen múlik a következő öt év – írja a Telex.