„Támogassa
A lényeg

Orbán: Üzbég bankot vásárol az OTP

10/11/2022 21:36

| Szerző: Klubrádió

Magyar gyógyszeripari beruházás is kezdődhet Üzbegisztánban.

Hamarosan bejelentheti az OTP egy jelentős üzbég bank megvásárlását – közölte a miniszterelnök a közösségi oldalán megjelent videóban. Hozzátette, gyógyszeripari bejelentések is várhatóak egy Üzbegisztánban létrehozandó gyártóbázis beruházásának megkezdéséről.

Orbán Viktor az üzbég fővárosból, Szamarkandból jelentkezett be, ahol a türk államok vezetői most tartják éves csúcstalálkozójukat. "Van miről beszélni: háború, szankciók, világgazdasági válság, általános bizonytalanság Üzbegisztánban és Európában is" – magyarázta.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy hatvantagú üzleti delegációval érkezett Üzbegisztánba, mert csütörtökön kétoldalú tárgyalásokat folytattak az üzbég elnökkel és kormányával üzleti lehetőségekről. Az OTP-s és a gyógyszeripari beruházás mellett az elmondása szerint vízgazdálkodási, élelmiszeripari és nukleáris energetikai kérdésekben szintén várhatóak megállapodások.

Beszámolója szerint a szankciók és a háború kérdésének megtárgyalását csütörtök este kezdik meg a türk államok vezetőivel.

Korábban a sajtófőnöke, Havasi Bertalan azt közölte, hogy Orbán a nap folyamán kétoldalú tárgyalást folytatott Kaszim-Zsomart Tokajevvel, Kazahsztán elnökével majd Szadir Zsaparov kirgiz államfővel.