„Köszönjük,
A lényeg

Orosz oligarcháé lett a Korda-villa

7/06/2023 09:03

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Nem bírta már a rezsiköltségeket , eladta a II. kerületi Korda-villát Korda György és Balázs Klári. A palazzo új tulajdonosa Timur Rahimkulov orosz oligarcha. Az 1500 négyzetméteres, 22 szobás, hotelként működő ingatlant korábban 780 millió forintért árulták. a vételár nem ismert, de egy szakértő szerint 1 milliárd forint lehet a villa piaci értéke. A hírek szerint társasházat alakíthatnak ki belőle –írja a Blikk.

 
Korda György
Fotó: Pálinkás János
 

Timur Rahimkulov a Forbes szerint  a 11. leggazdagabb ember az országban: a vagyonát 172,8 mil­liárd forintra becsülik. Az orosz–magyar kettős állampolgárságú üzletember méltó követője apjának, a korábban szintén Magyarországon élő, a nemzetközi üzleti életben elismert Megdet Rahimkulovnak, akinek a vagyonát 400 ezer milliárd forintnyi dollárra becsülik, amivel Oroszország 54. legtehetősebb embere volt.

Testvére, Ruszlan a komoly ingatlanvagyona mellett nemrég még számottevő részvénypakettel rendelkezett az OTP-ben és a Molban, emellett a fivéreké Buda egyik elegáns szórakozóhelye, a Symbol, és úgy tudni, szóba került, hogy megveszik az NB I-es újpesti futballcsapatot.