„Támogassa
A lényeg

Összecsaptak a rendőrökkel az anarchista tiltakozók a párizsi klímatüntetésen

21/09/2019 19:18

| Szerző: MTI/Klubrádió

Párizsban az anarchista Fekete blokk csoportokhoz tartozó szélsőségesek összecsaptak a rendőrökkel a klímatüntetésen, miközben a város más pontjain olyan kormányellenes sárgamellényes tiltakozókat állítottak elő, akik tiltott helyszíneken próbáltak meg gyülekezni.

A mintegy ezer ultrabaloldali a  több ezres klímamenet élére állt, és dobálni kezdte  rendezvényt biztosító rendőröket, mielőtt egy bankfiókot támadtak meg, majd elektromos rollerekkel üzletek kirakatait törték be. A rendfenntartók könnygázzal oszlatták a többségében maszkot viselő nagyon fiatal randalírozókat, akik szemetesek is felgyújtottak.

A kora délutáni összesítés szerint Párizsban 123 embert állítottak elő, 43-at őrizetbe vettek, 173-at pedig a helyszínen megbírságoltak, amiért tiltott helyen próbáltak tiltakozni.  

A belügyminisztérium és a párizsi prefektúra attól tart, hogy ismét erőszakos események történhetnek a francia fővárosban, ahol a március 16-i zavargások óta nem voltak nagyobb összetűzések, miután a tiltakozók elsősorban a vidéki nagyvárosokban szerveztek megmozdulásokat.