„Támogassa
A lényeg

Összemosta a homoszexualitás és a pedofíliát a bicskei igazgató ügyében Lázár János, bár ezt ő tagadja

29/02/2024 16:30

| Szerző: Klubrádió

Az építési és beruházási miniszter szerint fontos és súlyos kérdés lesz, a pedofília miatt elítélt igazgató kapcsán, hogy amikor a Fővárosi Önkormányzat 2010 előtt kinevezte, akkor ők pontosan tudták, hogy homoszexuális. Lázár János a tarifareformról tartott tájékoztatón azt mondta, ennek a ténynek ismeretében fontos társadalmi vita indul majd el, ami nem baj, mert ez a gyermekek érdekeit szolgálja. Újságírói kérésre tagadta, hogy ez a felvetés a pedofília és a homoszexualitás összemosása lenne.

Szerinte ez egy olyan ügy, ahol még a halálbüntetés is felmerülhetne opcióként. Azt mondta, a bírót is meg kellene kérdezni, hogy Vásárhelyi Jánost miért csak 10 évre ítélte, amikor 25-öt is kaphatott volna.

Orbán Viktor és a kormány csak a botrány kirobbanása után szembesült az üggyel. Ha többet tudtak volna erről, akkor ez nem történik meg – állította Lázár János.

Azt is mondta: Személyes véleménye, hogy "Vásárhelyi Jánosnak a börtönben kellene megrohadnia, és minden pedofilnak". Közölte: azon kevés politikusok közé tartozik, akik a halálbüntetés pártján vannak. Azt mondta, bántja és dühíti, hogy K. Endre – "akinek szintén a börtönben és nem presbitériumban volna a helye" – házi őrizetbe került viszonylag hamar. Ezek a problémák a jövőre nézve jogalkotással megoldhatók, a múltra nézve viszont nem – hangoztatta.