„Zajlik
A lényeg

Összeül a Nemzetbiztonsági Bizottság a csipogóügyben

19/09/2024 16:19

| Szerző: Klubrádió

Összehívták az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságát, a jövő csütörtöki ülés témája lesz a HVG információi szerint a felrobbant Hezbollah-csipogók ügye, a nemzetközi botrányban érintett magyar cég és a hazai titkosszolgálatok esetleges szerepe is. 

Jövő hét csütörtökre, szeptember 26-ára összehívta az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságát Sas Zoltán, a testület jobbikos elnöke – értesült a HVG. A lap információi szerint külön napirendi pontként nem tüntették fel, de a testület ülésein megszokott, „aktuális nemzetbiztonsági kérdések” témakörben tárgyalhatják a Hezbollah-tagok ezreinél felrobbant csipogók ügyét, benne a magyar cég érintettségét.

Az ülés zárt lesz, vagyis a nyilvánosság és a sajtó kizárásával tartják, viszont amennyiben elhangzik a témában releváns információ, esetleg bemutatnak a magyar titkosszolgálatok vonatkozó iratokat, úgy a HVG értesülései szerint ezúttal is kezdeményezik majd ezeknek a titkosítás alóli feloldását. Ha ez megtörténik, a bizottság elnöke nyilvánosságra hozhatja ezeket, ahogy megtette már más témákban is.