„Zajlik
A lényeg

Paks új, ellenzéki polgármestere: Szükség van Paks 2-re

14/06/2024 11:01

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Heringes Anita szerint az atomerőmű bővítésére nemcsak a városnak, hanem Magyarországnak is szüksége van, azt ugyanakkor megjegyezte, hogy Paks egyelőre több szempontból sem áll készen Paks 2-re.

Pakson több évtized után nem a Fidesz adja a polgármestert, hanem egy helyi civil szervezet, a Paksi Deák Ferenc Egyesület. Ráadásul a képviselői helyek többségét is elnyerték. Az új polgármester így Heringes Anita, egykori szocialista országgyűlési képviselő, aki interjút adott az rtl.hu-nak.

„A Paks 2 beruházás a város jövőjét jelenti. A paksiak szeretik, hogy Pakson van az atomerőmű, mert ennek nagyon sok előnyét élvezték idáig. A költségvetésén meglátszik, hogy egy ilyen nagy erőmű van a városunkban. A paksiak nagyon szeretik ezt üzemeltetni, mert biztosítja számukra és a gyerekeik számára a jövőt. Az atomerőmű bővítésének fontos szerepe van abban, hogy a város színvonalát tartani vagy emelni tudjuk. Ha országosan nézem a kérdést, akkor is az látszik, hogy szükség van Paks 2-re, mert egy stabil erőmű a gazdaság alapját tudja biztosítani. Arra az energiára, amit itt termelnek, az egész országnak szüksége van és abban biztos vagyok, hogy a paksiak ezt biztonságosan, stabilan, jól fogják tudni működtetni” – mondta Heringes.

Szerinte az atomerőmű bővítésére nemcsak a városnak, hanem Magyarországnak is szüksége van, azt ugyanakkor megjegyezte, hogy Paks egyelőre több szempontból sem áll készen Paks 2-re.