„Zajlik
A lényeg

Paralimpia: Pap Bianka címvédőként győzött 100 méteres hátúszásban

6/09/2024 20:22

| Szerző: Klubrádió

Az úszó Pap Bianka címét megvédve aranyérmet szerzett az S10-es sérültségi kategória 100 méter hát számában a párizsi paralimpián.

A Vasas 24 éves versenyzője – akinek egy gyerekkori síbaleset miatt nem fejlődött ki teljesen a bal sípcsontja – csütörtökön bronzérmet szerzett 400 méter gyorson, ezúttal fő számában indult.

A délelőtti előfutamból első helyen jutott az esti fináléba, amelyben 1:07.97 perces idővel lett övé a győzelem. A pályafutása harmadik paralimpiáján szereplő Pap Bianka – akinek szombaton még lesz egy száma – eddig 2 arany-, 3 ezüst- és két bronzérmet gyűjtött. Pap Bianka a magyar csapat tizedik érmét szerezte Párizsban.

Konkoly Zsófia címvédőként 100 méter pillangón (S9-es sérültségi kategória) jutott be a péntek esti döntőbe. Konkoly a pénteki selejtezőből futamgyőztesként, összesítésben a második legjobb idővel (1:07.80) került be a döntőbe; délelőtt az amerikai Christie Raleigh-Crossley egy másodperccel volt jobb nála. Az amerikai paralimpiai csúccsal győzött, de Konkoly is javított délelőtti idején, és több mint egy másodperces előnnyel (1:06.79) második lett, megszerezve a 11. magyar érmet (4 arany, 4 ezüst, 3 bronz).

(Kiemelt kép: MTI/MOB/Szalmás Péter)