„Klubrádió

PDSZ: Azonnal el kell rendelni az iskolák bezárását

26/02/2021 14:20

| Szerző: Klubrádió

A tanárok átlagéletkorára és az egyre romló járványügyi adatokra hivatkozva azt követeli a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, hogy zárják be az iskolákat. A PDSZ pécsi ügyvivője Nagy Erzsébet arról is beszélt, hogy a dolgozók elsősorban az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott vakcinákat részesítik előnyben.

Azonnal iskolabezárást követel a PDSZ. Levélben kéri Orbán Viktort a szakszervezet választmánya, hogy rendelje el a digitális munkavégzést valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzés területén a koronavírus-járvány miatt. A szakszervezet magyarázata szerint egyre több helyen kell részlegesen vagy teljesen zárást elrendelni, és egyre több pedagógus betegszik meg, kerül kórházba – derül ki a hvg.hu cikkéből.

Koronavírus - A tanárok felzárkóztató órákat tarthatnak a
Fotó: Balázs Attila / MTI
 

A PDSZ pécsi ügyvivője veszélyeztetésnek tartja, ha a kormány nem teszi meg az általuk javasolt intézkedéseket. Nagy Erzsébet szólt arról is, hogy az oltásokról is készítettek felmérést, amiből kiderült, hogy a dolgozók elsősorban az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott vakcinákat részesítik előnyben.

2021. február 26. A lényeg - Nagy Erzsébet 21.02.26.
00:50
00:00

Van olyan iskola, amelyik már lépett: a fővárosi Kassa Utcai Általános Iskolában úgy döntöttek, hogy a járványhelyzet miatt átcsoportosítják a tanévből még hátralévő tanítás nélküli munkanapokat a jövő hétre, így nem lesz tanítás az iskolában március 1-5 között.

A Koronavírus sajtóközpont közlése szerint , az általános iskolák jelentős részében nincs jelen a fertőzés, ahol igen, ott eddig is elrendelték a digitális munkarendet.A mai napon mindössze az iskolák 2,4 százalékában kellett a teljes intézményre nézve tantermen kívüli, digitális munkarendet elrendelni, így egy teljes lezárás szükségességét az adatok még nem támasztják alá – ezt válaszolta a hvg-nek  a sajtóközpkont. Hozzátették, az Operatív Törzs és a kormány folyamatosan nyomon követi a járványhelyzet alakulását, és indokolt esetben meghozza a szükséges döntéseket.