„Klubrádió
A lényeg

Perel a DK, mert a közmédiában azt állították, hogy Dobrev Klára döntött emberek megveréséről

27/10/2021 13:14

| Szerző: Klubrádió

A Kossuth rádió egyik műsorában elhangzott, hogy Dobrev Klára döntött „2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről” – írta a 24.hu. A kijelentéssel gyakorlatilag tényként kezelték az Elk*rtuk című film narratíváját. A Demokratikus Koalíció közleményben jelentette be, hogy perelni fognak: „bepereljük az MTVA-t, amiért tényként kezelik az Elk*rtuk összeesküvés-elméletét” – írják.

Kedden az állami rádió Jó napot, Magyarország! című délutáni műsora arra kereste a választ, miért voltak olyan kevesen október 23-án az ellenzéki összefogás hívei  – vette észre a 24.hu. A műsorvezető azt mondta, hogy 65 éve Apró Antal „fasiszta csőcseléknek” nevezte a forradalmárokat, majd azt mondta, "ugyanezen az elven" (vagyis, hogy a Gyurcsány-ellenes tüntetők is fasiszták lehettek) döntött maga Dobrev Klára is 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről. Vagyis a közmédia műsorvezetője tényként kezelte a múlt héten bemutatott Elkxrtuk című film narratíváját.

Erre reagálva adott ki közleményt a DK, a párt bejelentette, hogy perelni fog: „bepereljük az MTVA-t, amiért tényként kezelik az Elk*rtuk összeesküvés-elméletét” – írják.

A DK a közleményében azt írja, az állami rádió propagandistái láthatóan csont nélkül hitték el a Fidesz propagandafilmjében, az Elk*rtuk-ban foglalt összeesküvés-elméletet. Hozzáteszik, hogy bár „az alternatív valóságon alapuló diktatúrák sajátja, hogy soha nem tudhatjuk, mit hoz a múlt, az a tény mindenen túlmegy, hogy a közpénzből működő állami média 2006-tal kapcsolatban 15 év után talál ki újabb hazugságot az eddigi helyett. A Demokratikus Koalíció természetesen beperli az MTVA-t a történtek miatt.”

A filmről a Telex kritikájában azt írta, „valójában nem is Gyurcsány, hanem Dobrev és Szilvásy gonoszságáról szól”. Szilvásy György volt titokminiszter a Klubrádióban reagált a saját „szerepére”.

(Kiemelt kép: MTI/Bús Csaba, részlet)