„Zajlik
A lényeg

Pócs János: Magyar Péter idióta. Magyar Péter: Ha valaki meghallgatja az ön mélyenszántó gondolatait, kiderül, ki az idióta

15/02/2024 15:40

| Szerző: Klubrádió

A jászsági fideszes szerint Magyar Péter Simicska 2 akart lenni, de nevetségessé vált, Varga Judit exférje ezt nem hagyta szó nélkül, és azt írta: "Képviselő Úr, ha az Ön eddigi munkásságát valaki megkapargatja és a mélyenszántó gondolatait meghallgatja, akkor elég gyorsan kiderül, hogy ki is a valódi idióta".

Pócs János fideszes országgyűlési képviselő azt írta ki közösségi oldalára: „Sok jobboldali, keresztény, konzervatív ember kérdezi tőlem, hogy olvasom-e Magyar Péter írásait, és mit szólok hozzá? A válaszom, hogy igen, olvasom és egyet is értek az írások utolsó mondataival: »Ne féljetek!«” (Magyar Péter ezzel az idézettel zárja a lemondási botrány óta megjelent posztjait.)

Pócs János szerint azért nem kell félni, mert „Ő [Magyar] csak egy idióta, aki reflektorfényt akart. Ő Simicska 2 akart lenni, de pár nap alatt nevetségessé és hiteltelenné vált”.

Erre megjelent a nevezett is, és kommentben közölte: „Képviselő Úr, ha az Ön eddigi munkásságát valaki megkapargatja és a mélyenszántó gondolatait meghallgatja, akkor elég gyorsan kiderül, hogy ki is a valódi idióta. A megafonba talán beférne” – tette hozzá a Fidesz-közeli influenszerképzőre utalva.

Amire Pócs azt válaszolta: „Péter: Én hallgatok Rád! NEM FÉLEK! :D :D :D”

Erre is érkezett egy válasz Magyartól: „Ezt eddig is láttuk. Kérdés, hogy mások is így vannak-e ezzel képviselő úr környezetében.”

Pócs János többször került a hírekbe vitatott esetek miatt, amelyek közül talán legemlékezetesebb az volt, amikor 2019-ben nyilvánosságra került egy 2008-as videófelvétel, amelyen az látható, hogy a fideszes politikus egy kazánba zár egy roma férfit, állítása szerint azért, hogy megbüntesse. A felvételen a többi között olyanok hangzanak el, hogy "itt égetem el a cigányokat, akikre haragszom". A képviselő úgy nyilatkozott, hogy ez egy "vidám, ironikus felvétel", ami a videóban szereplő (azóta elhunyt) férfi kérésére készült. Akkor többen (az Országos Roma Önkormányzat is) lemondásra szólította fel Pócsot, de maradt a posztján.

Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje a hétvégén közölte, lemond a kormányközeli cégekben betöltött feladatairól, így a kisebb részben állami tulajdonban álló MBH-s felügyelőbizotssági tagságáról is. Ezután Facebook-posztokban és egy Partizán-interjúban támadta főleg Rogán Antal kabinetminisztert, de azóta odaszúrt Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének, sőt, Orbán Viktornak is.

(via Telex.hu)