„Ki
A lényeg

PSZ: A kormány tegyen le a szakszervezetek megfélemlítéséről

5/09/2023 20:34

| Szerző: Klubrádió

A Pedagógusok Szakszervezete kiáll Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) Országos Választmányának tagja mellett, aki ellen lejárató kampányba kezdett a propagandasajtó. Arról cikkeztek, hogy Nagy Erzsébet korábban élt a nők 40 éves nyugdíjba vonulása adta lehetőséggel.

A legnagyobb oktatási érdekképviselet, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) határozottan visszautasítja a lejárató szándékot, mert egy szakszervezeti vezető kompetenciáját, érdekvédő tevékenységét nem az határozza meg, hogy munkaviszonya van, netán nyugdíjas. Ráadásul Nagy Erzsébetnek több évtizedes oktatási-tanítási tapasztalata van, pontosan tudja, mi zajlik az oktatási intézményekben.

A PSZ szerint ennek egyetlen magyarázata a szakszervezetek lejáratása, annak a kormányzati tervnek az elfogadtatása a társadalommal, hogy nincs szükség a jelenlegi rendszer fenntartására, miszerint a szakszervezeti tagdíjakat a munkáltató vonja le és utalja tovább az érdekképviseleteknek. Ha ezt a törvénymódosítást elfogadná a kormánypárti többség a parlamentben, csökkenne a szakszervezeti tagok létszáma, a kormány legnagyobb örömére – hangsúlyozta az érdekképviselet. Felszólították a kormányt, hogy "tegyen le a szakszervezetek megfélemlítéséről", és ne terjessze be a parlament elé a szakszervezeti tagdíjak befizetésének módját megváltoztató törvényjavaslatot.

Különösebben nem lepte meg az őt ért támadás – ezt mondat a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének választmányi tagja. Nagy Erzsébet azt mondta, hogy évek alatt valamennyi párttal megpróbálták összeboronálni őket, csak a Kisgazdák maradtak ki a sorból.

2023. szeptember 05. A lényeg (2023.09.05.) Nagy Erzsébet a lejáratásokról
00:55
00:00