„Támogassa
A lényeg

Rákay utasítást adott, hogy azonnal állítsák le a Navracsics elleni "alpári támadásokat" a lapjában

6/03/2024 21:10

A Promenád24 többségi tulajdonosa állítása szerint nem is tudott a minisztert támadó cikkekről.

"Navracsics Tibortól a Promenád24, szerepüket súlyosan félreértelmező kollégái helyett is elnézést kérek!" – írta a 24.hu-nak Rákay Philip kormánypárti influenszer, a hódmezővásárhelyi portál többségi tulajdonosa, miután arról kérdezték, volt-e tudomása azokról a cikkekről, amelyekkel a lap az utóbbi napokban Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési minisztert is gyalázta.

Rákay azt írta, hogy ezekről a cikkekről csak a médiából értesült. "Évtizedek óta nem titok, hogy közéleti szereplőként nyíltan kiállok Orbán Viktor politikája és kormánya mellett, ebbe az őszinte szerepvállalásba egyáltalán nem fér bele, hogy egy hozzám tulajdonosként köthető vállalkozás bármilyen formában is – ráadásul ilyen alpári eszközökkel – támadja a magyar kormány bármely tagját" – közölte a korábbi műsorveztő, hozzátéve, „nyomatékosan utasította” a cég ügyvezetőit, hogy azonnal állítsák le a hadjáratot, és „megfelelő módon szankcionálják” az abban részt vevőket.

A producerként is ténykedő Rákay közölte továbbá, hogy az utóbbi időben más elfoglaltságai miatt keveset tudott foglalkozni a vásárhelyi portál és a rádió működésével, ezért úgy döntött, értékesíti a tulajdonrészét.

Egyben bejelentette, hogy lemond a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-ben betöltött felügyelőbizottsági tagságáról, és ezt a döntését még a mai napon közli az érintettekkel. A Zrt. annak a Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak a tulajdona, amelyben Lázár János a kuratórium elnöke.

Az összefüggés onnan jön, hogy a Promenád24-et, amint a cikkben olvasható, helyben Lázár János propagandalapjaként emlegetik. A Navracsics elleni támadások pedig amiatt indultak, hogy a miniszter az elmúlt hetekben többször is találkozott Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel, az ellenzéki pártok 2022-es miniszterelnök-jelöltjével.

A Telex pedig arról írt múlt héten a Facebook-hirdetések adatai alapján, hogy a hódmezővásárhelyi portál hét nap alatt mintegy 2,2–2,5 millió forintot költött a lejárató cikkek hirdetésére. Az első cikk A buzizó polgármester és az „európai fideszes” meleg kézfogásai címmel jelent meg február közepén, majd február 24-én jött a következő Navracsics pénzt ad Márki-Zaynak címmel. Ebben az áll, hogy „Soros György tömi az egyik zsebét dollárokkal, a másikba Navracsics Tibor pakolná a forrásokat. Hazaáruló politikussal bratyizik a közigazgatási és területfejlesztési miniszter.”