„Zajlik
A lényeg

Rendőri őrizettel tartják távol az érdeklődőket Vitnyéden

10/10/2024 14:52

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

Hermetikusan elzárták és folyamatosan rendőri segítséggel őrzik a területet, ahol a kormány állítása szerint nem menekült- hanem diáktábor épül. A Nyugat.hu hasonló, a magánterületre figyelmeztető táblákat és elzárt területet talált az Écs melletti Rábaringnél.  

Folyamatos és erős rendőri őrizettel tartják távol a bámészkodókat és az újságírókat attól a vitnyédi majortól, ahol a kormány állítása szerint diáktábor és nem pedig menekültközpont épül. A Nyugat.hu munkatársai a napokban újra felkeresték az osztrák határhoz közeli települést, és azt találták, hogy a hermetikusan elkerített területen gőzerővel folynak munkálatok, és közben olyan távol helyezték a kerítést, hogy még a feliratokat sem lehet kifürkészni, hogy milyen piktogramokat helyeztek ki az épületekre.

A lap értesülése szerint Győr-Moson-Sopron megyében még két helyen épülhet menekülttábor, az egyik helyszín az Écs melletti Rábaring autós, motoros tanpályánál lehet.

Écs a Győrt és Veszprémet összekötő 82-es út mellett, az M1-es autópályától délre, mintegy 8-10 kilométerre fekvő település. A Nyugat.hu újságírói ezt a helyszínt is meglátogatták és a vitnyédihez hasonló, a magánterület táblákat találtak.

Rábaring, Écs, magánterület
 
Figyelmeztető tábla a Rábaring bejáratától nem messze
 
l  Fotó: Nyugat.hu/Mészáros D. Zsolt 
 

"Egyből eszembe jut a csermajori tábor, azt is ilyen rossz minőségű úton lehet megközelíteni, és ott is kilométeres távolságban van a tábor a lakóházaktól" – írta a lap.

Továbbhaladva végül egy keskenyebb földútra jutottak, ahol az egyik leágazás elvezet a Rábaring újonnan lezárt bejáratához. Kívülről egyáltalán nem lehetett megállapítani, mi zajlik odabenn.

Rábaring, Écs, bejárat
 
Az ominózus kapu a Rábaringnél l Fotó: Nyugat.hu/Mészáros D. Zsolt