„Klubrádió
A lényeg

Republikon: a botrányok ellenére erősödött a Fidesz

20/12/2021 07:18

| Szerző: Klubrádió

Az összefogás hat pártja 3 százalékponttal vezet a teljes népességnél a Fidesz előtt. A biztos pártválasztók körében 5 százalék (43%-48%) az előnyük a Republikon legfrissebb kutatása szerint, amit a Telex közölt.

A kutatásból úgy tűnik, a Fidesz tábort nem riasztották el a Fidesztől sem a Covid tragikus halálozási adatai, sem a Völner-ügy, bár az "adatfelvétel idején még lehet, hogy nem jutott el az emberek széles köréhez ez utóbbi hír"– értékelte az adatokat a Republikon Intézet.

Sőt, hosszú idő után a teljes népesség körében erősödött is a Fidesz, 31 százalékról 33 százalékra, és a pártválasztók körében is 2 százalékpontot hoztak, így jelenleg 43 százalékon áll. Az ellenzéknél 1%-ot erősödött a DK és a Momentum (előbbi 12, a Donáth Annáék 7 százalékon állnak). A Jobbik 8, az MSZP 5 százalékon áll, az LMP 2%, a Mi Hazánk 3 százalék. Vesztettek népszerűségükből a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutyapárt is (3-ról 2%-ra).

 A biztos pártválasztóknál a Fidesz, 41-ről 43 százalékra erősödött, a A DK 1 százalékpontot javítva 16 százalékon áll, a Momentum változatlanul 9, a Jobbik 10, az MSZP továbbra is 7 százalékon áll. A bizonytalanok aránya csökkent 26 százalékról 24 százalékra.