„Zajlik
A lényeg

Soltész államtitkár szerint a kereszténységüket felvállalókat Nyugat-Európában "kirúgják az állásukból és börtönbe is viszik”

5/10/2023 19:44

| Szerző: Klubrádió

Az államtitkár szerint Nyugat-Európában, "a demokrácia bölcsőjében, a liberalizmus fellegvárában, ha valaki felvállalja kereszténységét, akkor kirúgják az állásából és börtönbe is viszik".

Soltész Miklós a Magyarország Mária országa címmel megrendezett emlékkonferencián mondott beszédet, amelyben megállapította, hogy "az átmeneti romboló ideológiák" meg fognak szűnni, mert "nem a természetre épülnek, és a teremtett világ ellenében vannak". Mindössze az a kérdés, hogy mikor.

Hozzátette: jelenleg ezek az ideológiák a fiatalok mellett az idősebb korosztályokra is hatással vannak, és nem könnyű felvenni a küzdelmet ellenük. Szerinte vannak azonban biztató számok. Arra hivatkozott, hogy "egy friss felmérés szerint" a magyarok 85 százaléka a tízparancsolat szerint szeretne élni, 83 százaléka pedig helyesli a keresztény ünnepek megtartását az iskolában, 62 százalék szerint a keresztény kultúra hatással van a magyar emberek mindennapjaira.

Ehhez képest legfrissebb népszámlás eredménye azt mutatja, hogy húsz év alatt megfeleződött a magukat római katolikusnak vallók száma. És a lakosság kevesebb mint negyven százaléka válaszolt a vallásosságra vonatkozó kérdésre.