„Zajlik
A lényeg

Soltész Miklós: Mindig voltak bűnök az egyházban, mi magunk is bűnösök vagyunk

8/09/2024 17:44

| Szerző: Klubrádió

A kettős életet élő kormányközeli plébános, Bese Gergő menesztése után két nappal áthallásos beszédet mondott Soltész Miklós egyházügyi államtitkár.

„Mindig voltak bűnök az egyházban, mi magunk is bűnösök vagyunk, mégis itt vagyunk kétezer éve” – mondta az MTI beszámolója szerint Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Pest vármegyei Piliscsabán a kívülről felújított katolikus templom megáldása után.

Soltész Miklós arra biztatta és kérte a piliscsabai közösséget, merjék megvallani hitüket akkor is, ha az egyházban is vannak bűnök. Soha a világ egyetlen pontján és időszakában sem voltak bűntelenek az emberek – tette hozzá. Az apostolok megtagadták Jézust kereszthalála előtt és gyáván elbújtak, később mégis hirdették az evangéliumot, a mártírhalált is vállalva érte – fogalmazott.

„Bármilyen támadás is ér minket (...), merjük bevallani, hogy tele vagyunk hibával és bűnnel”, de a célunk, a feladatunk és a felelősségünk óriási – mondta Soltész Miklós.

Az egyházügyi államtitkár két nappal azután beszélt az emberi bűnösségről, hogy a Válasz Online szeptember 6-án megírta, a felsőbb kormányzati köröket is megjárt dokumentumok szerint a NER-hez közel álló Bese Gergő plébános, aki nyíltan bírálta az „LMBTQ-propagandát”, intim kapcsolatot folytatott más férfiakkal és meleg-összejöveteleket látogatott. Bese Gergőt püspöke a cikk megjelenésének napján felfüggesztette a papi szolgálata alól. A plébános elnézést kért, de szerinte rászedték, kihasználták.