„Zajlik
A lényeg

Kiengedték a Kutyapárt társelnökeit a rendőrök

14/07/2022 11:25

| Szerző: Klubrádió

Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsannát a szerdai katatüntetés után azért vitték el a rendőrök, mert a hatóságok többszöri felszólítása ellenére sem hagyták el az úttestet.

„Ismét szabadlábon” - írta a párt a Facebookon. Döme Zsuzsannát, a Kutyapárt társelnökét, Ferencváros alpolgármesterét csütörtök reggel 9-kor engedték ki az I. kerületi rendőrkapitányságról a 444 értesülései szerint. A lap telefonon elérte a politikust, aki azt mondta, hogy szerda hajnalban az Erzsébet híd budai hídfőjénél Kovács Gergelyt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnökét azért fogták el a rendőrök, mert állításuk szerint többszöri felszólítás ellenére a járdáról visszalépett az úttestre. Döme Zsuzsanna elmondta: amikor látta, hogy Kovácsot lefogják, igyekezett a párttársa közelébe jutni, és megtudni, hogy milyen jogcímen intézkednek ellene. A rendőrök ezt megakadályozták, végül a társelnököt is megbilincselték, és autóba rakták, közben a cipője elszakadt.

A kutyapártosokat az V. kerületi kapitányságra vitték, ahol külön-külön fogdába rakták őket, majd hajnalban átvitték őket az I. kerületbe, ahol már a fogdán kívül várakozhattak. Döme Zsuzsanna ellen szabálysértés miatt indítottak eljárást, mert a rendőrség szerint veszélyeztette és akadályozta az intézkedő rendőröket.

Kovács Gergőt szintén kiengedték, nála az elfogását követően kisebb mennyiségű marihuánát találtak a rendőrök. A Kutyapárt elnöke a korábbiakban többször is nyíltan vállalta, hogy fogyaszt füvet, a párt kiáll a marihuána legalizálása mellett.

Az elfogatásról a telex közölt videófelvételt: