„Zajlik
A lényeg

Szentkirályi Alexandra: Vitézy durván arcul csapja a Fidesz-szavazókat, ha beáll Karácsony helyettesének

28/09/2024 12:06

| Szerző: Klubrádió

Odaszólt Szentkirályi Alexandra Vitézy Dávidnak. Figyelmeztette, ne vállaljon főpolgármester-helyettesi posztot a Karácsony Gergely vezette Budapesten, mert azzal elárulná a Fidesz szavazóit, akiknek mostani közéleti pozicíóját köszönheti. Nem először küldött egyértelmű üzenetet a Fidesz-KDNP fővárosi elnöke a júniusban az LMP főpolgámester-jelöltjeként indult Vitézynek.

Odaszólt a kormánypártok leendő fővárosi frakcióvezetője, Szentkirályi Alexandra Vitézy Dávidnak. A Fidesz–KDNP budapesti elnöke Magyar Nemzetnek adott interjújában arról beszélt, júdási árulás lenne, ha a júniusi főpolgármester-választáson Karácsony Gergellyel szemben épphogy alulmaradt politikus elvállalná a főpolgármester-helyettesi tisztséget.

„Nem azért tettem egy lépést hátra és a budapestiek, a fideszes szavazók nem azért húzták rá júniusban az X-et, hogy Vitézy Dávid Karácsony Gergely helyettesét váltsa le. Vitézy Dávid azt ígérte, hogy Karácsony Gergelyt akarja leváltani. Ehhez képest, ami most történik, az a saját választóinak és ezen belül a jobboldali választóknak a durva arculcsapása és elárulása. A főpolgármester-helyettesség az új harminc ezüstpénz a szememben” – mondta a főpolgármester-jelöltségtől júniusban az LMP-vel induló Vitézy javára visszalépő fideszes politikus a kormánypárti lapnak.

 
Szentkirályi Alexandra Forrás: Facebook
 

Szentkirályi egyúttal kijelentette, nem terveznek semmilyen szinten összefogni az általa balliberálisnak nevezett pártokkal, és nem szavazunk meg általuk jelölt személyt és a pozícióra sem javasolnak senkit.

Szentkirályi a napokban már üzent Vitézynek, Facebook-videójában azt mondta, a nyár eleji önkormányzati választáson Karácsonnyal versenybe szálló politikus a fideszesek szavazátának köszönhetően jutott el oda, ahova. Márpedig a fideszesek a változásra szavaztak, Karácsony és Gyurcsány ellen – fogalmazott Szentkirályi, aki felszólította Vitézyt, hogy ne árulja el a Fidesz szavazóit, ne menjen bele a „Karácsony-Magyar Péter-paktumba”.

Egy esetleges budapesti olimpiáról azt mondta, egy ilyen ügyben a Fővárosi Közgyűlés támogatása nélkül nem lehet dönteni. A fideszes politikus hozzátette, a kérdésben jelenleg semmilyen megállapodás nincs a kormány és a főváros között.