„Zajlik
A lényeg

Takács Péter egészségügyi államtitkár szerint Magyar Péter neki is üzent, amikor VIP-ellátást akart

22/08/2024 14:46

| Szerző: Klubrádió

Magyar Péter a Honvédkórházba invitálta Takács Péter egészségügyi államtitkárt, aki nem ment vele, viszont a többi között azt reagálta: "Nem is olyan rég még pontosan te voltál az, aki minden egyes alkalommal VIP-ellátást követelt ki magának, rokonainak, barátainak – erre akkor egy miniszter asszony férjeként feljogosítva érezted magad".

Magyar Péter csütörtökön a budapesti Honvédkórházat kereste fel azért, hogy meg tudja mutatni követőinek: a kórházban létesített, általa VIP-ellátónak nevezett részlegen kezelik az állami vezetőket és rokonaikat, ha bármilyen problémájuk lenne. Magyart nem engedték be a Honvéd speciális osztályára, amelyet VIP-nek nevez, méghozzá azért, mert ezt nemzetbiztonsági kockázatként értékelték volna.

A politikus arra kérte Takács Péter egészségügyi államtitkárt, hogy tartson vele a Honvédba, Takács viszont nem ment el, csak visszaüzent Magyarnak a saját Facebook-oldalán. Szerinte „különösen nagy pofátlanság, hogy éppen te hergelsz VIP-ellátást emlegetve, hiszen ha valaki szakértője a VIP-életérzésnek, az éppen te vagy” – írta az államtitkár – „Nem is olyan rég még pontosan te voltál az, aki minden egyes alkalommal VIP-ellátást követelt ki magának, rokonainak, barátainak – erre akkor egy miniszter asszony (Varga Judit volt igazságügyi tárcavezető – a szerk.) férjeként feljogosítva érezted magad”.

Szerinte „ezt bizonyítják a velem és más kórházigazgatókkal történt üzenetváltásaid, amiket bármikor készséggel a nyilvánosság elé tárunk.” Takács Péter azt üzente a Tisza Párt elnökének: „amikor úgy gondoltad, hogy megteheted, éltél is a lehetőséggel gátlástalanul! Tudom, hogy kínosan próbálod eltagadni a nyilvánosság előtt, de ez az igazság: a luxus, a kivételezettség, a VIP-élmény bűvöletében élsz. A kórházak ellen indított hecckampányod is csak azt a célt szolgálja, hogy eltereld a figyelmet a rongyrázó életviteledből fakadó botrányokról.”

Takács kemény hangvételű üzenetére Magyar az államtitkár posztja alatt a Facebookon reagált: „soha nem tagadtam, hogy a volt feleségem miniszteri rangja miatt jártam az egészségügyi államtitkár által letagadott VIP részlegen. Pont ezért tudom, hogy néz ki. Emlékeim szerint kétszer kaptam ott Covid-oltást, néhányszor teszteltek, amikor utaznunk kellett valahova, és egyszer egy gyógyszert írtak fel nekem.” Szerinte ezen a VIP-részlegen golyóálló üveggel és lehallgatásvédelemmel is kedveskednek az ott betegeskedőknek.

(Kiemelt kép: MTI/Lakatos Péter)