„Zajlik
A lényeg

Tarlós szerint a hülyének is feltűnhetett, hogy Szentkirályi nem kritizálja Vitézyt

25/09/2024 20:58

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

A volt főpolgármester sem Vitézyre, sem Karácsonyra nem akart szavazni, ezért a Mi Hazánk jelöltje mellé húzta az x-et júniusban.

Bár nem tudja, ki volt a Mi Hazánk főpolgármester-jelöltje, mégis rá szavazott Tarlós István júniusban, a többi kérdésben azonban a Fidesz jelöltjeinek nevéhez húzta az ikszet – derült ki az interjúból, amelyet az Ultrahangnak adott, amit a 444.hu szemlézett.

Mint mondta, a döntésének nem volt semmilyen indulati oka vagy alapja, de egy bővebben nem részletezett szilárd meggyőződése volt, amely szerint nem akart sem Vitézy Dávidra, sem Karácsony Gergelyre voksolni.

Úgy látja, a Fidesz kampánya több szempontból is elhibázott volt, szerinte Szentkirályi Alexandrának nem hagyták, hogy önmagát adja abban az időszakban, ha „a saját egyéniségének megfelelően kampányol”, nyert volna. Megjegyezte: sajnálja a Fidesz visszaléptetett jelöltjét, akin kívül szerinte Fürjes Balázsnak lett volna még esélye legyőzni Karácsonyt és Vitézyt.

Tarlós kérdésre elmondta, semmiféle bizonyossága nincs arról, előre tervezett volt-e Szentkirályi visszalépése, de szerinte "voltak, akik tudták, hogy végül Vitézyt fogják támogatni.”

A volt főpolgármestert mindenesetre nem lepte meg, hogy egykori helyettese visszalépett a megmérettetéstől.

„A hülyének is feltűnhetett, hogy azzal a Vitézy Dáviddal szemben, aki elvileg az ellenfele volt, az egész kampány idején egyetlen kritikus mondatot nem fogalmazott meg. Azért ez meglehetősen szokatlan volt. Nem akarok ennek a részleteibe túlságosan belegabalyodni. Én azt mondom, hogy ez egy rosszul megkonstruált kampány volt, és a nagyon késői visszaléptetés sokakat megkavart” – mondta Tarlós, aki szerint a Fidesznek illett volna nyerni Budapesten.