„Zajlik
A lényeg

Távirányítós füstbombával operáltak a fradisták

19/08/2024 14:00

A mindig feszült hangulatú Ferencváros és az Újpest közötti labdarúgó-mérkőzésen, a Groupama Arénában, egy ismeretlen személy távirányítóval zöld füstbombát robbantott az újpesti szurkolói szektorban.

Az esetet videóra vették, amelyen látható, hogy a tettes a "DACAB" kódot üti be a távirányítóba, ami feltehetően a "Dózsa - All Cops Are Bastards" rövidítése lehet jelen esetben.

A felvételt később megosztotta a Fradi két ultracsoportja, a Green Monsters és a Hungarian Fanatics is. Az incidens egy unatkozó rendező jelenlétében történt, a második félidő elején a játék percekig állt, meg kellett várni, amíg eloszlik a füst.

A rendőrség szabálysértés miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen.

A mérkőzést egyébként a Ferencváros nyerte 1-0-ra, Tosin Kehinde 92. percben szerzett góljával. Ez a győzelem megerősítette a Ferencváros vezető pozícióját az NB I-ben, ahol továbbra is 100%-os teljesítményt nyújt. A csapat jelenleg a harmadik helyen áll 9 ponttal, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, mint az előtte álló MTK és Puskás Akadémia. Az Újpest a tabella 10. helyén található, egy győzelemmel és három vereséggel.