„Zajlik
A lényeg

Terézváros az Airbnb betiltására szavazott

16/09/2024 06:01

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

54 százalék igennel voksolt.

Terézvárosban az Airbnb-típusú szálláshelyek betiltásáról szóló ügydöntő szavazáson két hét alatt több mint hatezren adták le a voksukat, közülük közel

54%-nyian pedig igennel szavaztak.

– tudatta a Facebookon Soproni Tamás polgármester.

Hozzátette: az október végén tartandó képviselő-testületi ülésre előkészítik  azt a rendelettervezetet, amelynek értelmében Terézvárosban nulla napban határozzák meg a kiadható napok számát az egyéb magánszálláshelyek esetén. A rendelet 2026. január 1-jén lép hatályba, így a szálláskiadással foglalkozóknak több mint egy évük lesz felkészülni a változásra.

Hozzátette: az október végi képviselő-testületi ülésre előkészítik  azt a rendelettervezetet, amelynek értelmében Terézvárosban nulla napban határozzák meg a kiadható napok számát az egyéb és magánszálláshelyek esetén. A rendelet 2026. január 1-jén lép hatályba, így a szálláskiadással foglalkozóknak több mint egy évük lesz felkészülni a változásra.

Mint arról beszámoltunk, Szentkirályi Alexandra, a Fidesz volt polgármester-jelöltje a VI. kerületi szavazás eredményének megfelelő szabályozást javasol a kormánynak Budapesten és akár országosan is.