„Támogassa
A lényeg

Tiborcz reagált Magyar Péterre: nem szeretne politikai csatározások résztvevője lenni

13/02/2024 17:42

| Szerző: Klubrádió

A miniszterelnök veje a Magyar Hang kérdéseire válaszolt, miután a NER-t az elmúlt napokban erősen kritizáló Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje felkédezte, hogy mennyi pénzzel lenne elégedett. 

Magyar Péter így fogalmazott a miniszterelnök vejének címzett posztjában: „Kedves István, Te egy igazán tehetséges ember vagy, 37 évesen 100 milliárdjaid vannak, szállodák tömkelege, bank, alapkezelők, rengeteg egykori értékes állami ingatlan, Waberer’s, a fél belgrádi irodapiac, még fel sem épült budapesti irodaházak (már előre kiadva állami cégeknek). És ugye ez csak ami már a neveden van. Milyen egyéb cégeket veszel át mostanában? Összesen mennyi állami hitelt vagy támogatást kaptál/vettél át a portfóliód összerakásához? – kérdezte azt firtatva, mi a miniszterelnök vejének a titka. Magyar arra is választ várt, hogy mi a célja Orbán Viktor vejének. – Ha tíz év múlva még egy nullával több lesz a hosszú számsor végén, az már elég? Jártál mostanában borsodi falvakban, ahol a gyerekek néha télen is meleg ruha nélkül játszanak az udvaron?”

A Magyar Hang ezután kereste meg Tiborcz Istvánt, Orbán Ráhel férjét, aki válaszolt is a lapnak. Közölte: „Ahogy eddig is, így most is állok az Ön és a sajtó rendelkezésére a gazdasági tevékenységem és társadalmi szerepvállalásommal kapcsolatban. De ahogy korábban, a jelenben sem szeretnék politikai csatározások résztvevője lenni.

Majd úgy folytatta: „Vannak olyan emberek, akik a gazdasági életből kikerülve politikai hatalmat akarnak szerezni, és vannak azok, akik a gazdasági életben igyekeznek értéket teremteni az építészeti örökségünk megmentésével és munkahelyek teremtésével” – ezek szerint vélhetően saját magát az utóbbi kategóriába sorolja. „Nem vagyunk egyformák” – zárta posztját a milliárdos.