„Zajlik
A lényeg

Tíz kilométert kellett kerülni Kiskőrösnél Szijjártó és Mészáros miatt

10/10/2024 08:25

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

Most rakták le a Budapest-Belgrád vasút vidéki pályaszakaszának utolsó sínszálát, a prominensek miatt lezárták a környéket. 

Szijjártó Péter külügyminiszter és Mészáros Lőrinc szerda délelőtt a Budapest-Belgrád vasút építési helyszínére látogatott Kiskőrösnél, így több helyinek 10 kilométert kellett kerülni a lezárás miatt – számolt be a Népszava.

Most rakták le a vidéken vezető pályaszakasz utolsó sínszálát – ennek avatását tekintették meg a prominensek, ami miatt a Terrorelhárítási Központ rendelt el lezárást a környéken.

A lap szerint egy idős férfi, aki biciklivel érkezett a Kiskőrös melletti tanyavilág felől például a Segesvári utcai vasúti átjárónál találta szembe magát biztonságiakkal, akiktől megtudta, jó ideig nem mehet tovább. A városba így csak tíz kilométeres kerülővel tudott eljutni. Persze, nem ő volt az egyetlen.

Szijjártó Péter, Mészáros Lőrinc, Budapest-Belgrád vasút
 
 Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b4), Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa (b2), Sárváry István, a V-Híd Zrt. vezérigazgatója (b) és Budai Gyula miniszteri biztos, a Fidesz országgyűlési képviselője (j) a V-Híd gépbemutatóján, amelyen a Budapest-Belgrád vasútvonal nyíltvonali szakaszának utolsó vágánydarabját helyezték be Kiskőrösön 2024. október 9-én. l Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 

Szijjártó és Mészáros látogatásától nemcsak a helyieket, a független sajtót is távol tartották.

A zárt körű avatás azért is meglepő, mert a Budapest-Belgrád vasút építését kisebb részben közvetlenül közpénzből, jelentős részben a végül az adófizetők által visszafizetendő kínai hitelből finanszírozzák.