„Zajlik
A lényeg

Trump AI-képeket tett közzé őt támogató Taylor Swift rajongókról

20/08/2024 10:01

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

A volt elnök "elfogadta".

Donald Trump volt amerikai elnök egy mesterséges intelligencia által generált képet tett közzé vasárnap a közösségi médiában a popszupersztár Taylor Swiftről, amelyen arra buzdítja az embereket, hogy szavazzanak rá a novemberi választásokon. “Elfogadom!” – írta a kamu fotók mellé Trump.

Trump a saját közösségi oldalán tette közzé a képet, amelyen Swift piros-fehér-kék ruhába öltözve látható, a “Taylor Swift azt szeretné, hogy Donald Trumpra szavazz” felirattal. Trump emellett több másik, mesterséges intelligencia által generált fotót posztolt “Swiftiek Trumpért” pólókat viselő fiatal nőkről (swiftieknek hívják Taylor Swift rajongóit) – írja a hvg.hu.

Sem Swift, sem Trump nem válaszolt a híroldalaknak az esettel kapcsolatos megkereséseire. Taylor Swift a legnépszerűbb pop énekes a világon, a támogatását mindkét jelölt igyekszik megszerezni, de egyelőre nem állt be egyikük mögé sem. Ugyanakkor 2020-ban a demokratákat támogatta.

Azt már a CNN írta meg, hogy Trump a Swiftie-lányokról készült képet egy X-fióktól osztotta meg, amelynek tulajdonosa megetősítette, szándéka gúny volt a képpel. Azt pedig, hogy a volt elnök megosztotta derűvel fogadta ("LOL")