„Zajlik
A lényeg

Trumpot felvételek megsemmisítésével is vádolják

28/07/2023 07:29

| Szerző: Klubrádió

A volt elnököt már azzal is vádolják, hogy meg akarta semmisíttetni a bizonyítéknak számító biztonsági kamerafelvételeket floridai otthonában.

Újabb vádpontokkal bővült a Donald Trumpot érintő szerteágazó vizsgálat. Ezúttal azért kell felelnie majd a korábbi elnöknek, mert megpróbálta töröltetni alkalmazottaival a Mar-a-Lagoban található villájának kamerafelvételeit – írja a 444.

Ez az ügy ahhoz a vizsgálathoz kapcsolódik, amely azt járja körbe, milyen fontos, nemzetbiztonsági értelemben érzékeny adatokat vitt magával az elnök a Fehér Házból a magánbirtokára. Emiatt tavaly nyáron tartott házkutatást az FBI Trump floridai otthonában. Akkor itt írtunk az ügyről részletesen.

Ahogy arról korábbana  klubrádió is beszámolt, titkos kormányzati iratokkal való visszaélések miatt emeltek Trump ellen vádat Floridában. 

Az újabb vád szerint Trump közeli segítőjét, Carlos de Oliveirát kérte meg, hogy kezdjen valamit a pincében felhalmozott iratokat megfigyelő kamera felvételeivel. Azért szerette volna eltüntetni, mert akkor már az igazságügyi minisztérium idézésben bekérte azokat minden bizonnyal azért, hogy kiderüljön, mikor mi történt az érzékeny iratokkal.

Oliveira a birtok egyik dolgozóját, bizonyos Walt Nautát utasította a felvételek törlésére. Azt mondta neki, hogy „a főnök” szeretné töröltetni azokat. Most ezért Nautának és Oliveirának is felelnie kell majd a bíróság előtt.