„Klubrádió
A lényeg

Új hét, de a tanársztrájk még kitart

28/03/2022 14:42

| Szerző: Klubrádió

Továbbra sem élnek jobban a tanárok, és az adminisztrációs kötelezettségeikben sem történt változás, aminek az eredménye, hogy a kormány által betiltott sztrájk ellenére, a tanárok hétfőn is folytatták a tiltakozásukat.

A tanárok nem mindenhol egyszerre, hanem egy előzetes regisztrációt követően egymás után sztrájkolnak vagy polgári engedetlenségi akcióban vesznek részt.

Pedagógushallgatók szolidaritási demonstrációja Budapesten
 
Pedagógushallgatók szolidaritási demonstrációja Budapesten
 
Budapest, 2022. március 16. A Pedagógusjelöltek a pedagógusokért elnevezésű szolidaritási demonstráció résztvevői az Emberi Erőforrások Minisztériumának Akadémia utcai épülete előtt a határozatlan idejű pedagógussztrájk kezdetének napján, 2022. március 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

 

Hétfőn Budapesten a Deák Diák Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium nyolc pedagógusa, a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium 25 dolgozója, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium 15 tanára tiltakozott – írja a Telex a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Civil Közoktatási Platform (CKP) térképe alapján.

A Kőbányai Szent László Gimnáziumban ma a matematika-informatika-fizika szakos tanárok sztrájkolnak, de a hétvégéig a többiek is részt vesznek felváltva. Nyúlon az Aranykapu Óvoda és Bölcsőde 11 pedagógusa, a tiszavasvári Váci Mihály Gimnázium két dolgozója sztrájkol.

A szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban március 16-a óta sztrájkolnak. Erdélyi Eszter tanár, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének megbízottja ezt megelőzően arról beszélt, egy hosszú, éjszakába nyúló megbeszélésen döntöttek így. A végzős osztályok óráit megtartják az érettségi tárgyakból.

A 74 fős tanári karból 35-en sztrájkolnak, 27-en szolidaritási nyilatkozatban biztosították támogatásukról a többieket. "Nem mások ellen, hanem a diákokért, és az oktatásért küzdenek – idézte a lap Erdélyit.