„Zajlik
A lényeg

Új rendelet: Magyar Péter ezután csak munkaidőben járhat be a kórházakba

25/08/2024 20:27

| Szerző: Klubrádió

Takács Péter egészségügyi államtitkár szerint Magyar Péter hecckampányt folytat a kórházakban. Magyar Péter szerint az államtitkár hazudiik és uszít.

Elrendelte Takács Péter egészségügyi államtitkár, hogy Magyar Péter, a Tisza Párt elnüöke, európai parlamenti képviselő  valamennyi kórház csak munkaidőben fogadja – ezt a Belügyminisztérium tisztségviselője nyilatkozta a Magyar Nemzetnek. Szerinte Magyar Péter hecckampányt folytat, visszaélt a jogszabályok adta lehetőségeivel, "mivel amit a kórházakban művel, az minden, csak nem tájékozódás. Zavarja az orvosokat és a gyógyítás rendjét, órákon át grasszál fel-alá a kórházakban ..."  Az államtitkár szerint ráadásul a politikus "személyeskedő és dehonesztáló megjegyzésekkel alázza meg a gyógyító munkájukat odaadással végző kollégákat. Ebből elég volt!" – mondta az államtitkár.

 
Magyar Péter, kórházi látogatáson hőmérővelForrás: Magyar Péter/Facebook
 

Takács szerint Magyar Szolnokon a menedzsmentet berendelve hétvégén ment be a kórházba, „amihez semmiképen nincs joga”. Takács szerint Magyarnak be kell jelentkeznie a főigazgatóhoz, aki őt előre egyeztetett időpontban az irodájában fogadja és a képviselői munkához szükséges tájékoztatást megadja. "Ugyanaz a jogosultság illeti meg, mint bármelyik másik országgyűlési vagy európai parlamenti képviselőt. Be kell jelentkeznie a főigazgatóhoz, aki őt előre egyeztetett időpontban az irodájában fogadja és a képviselői munkához szükséges tájékoztatást megadja. Ennyi illeti meg Magyar Pétert, semmi több ... Magyar Péter súlyosan visszaélt azzal a lehetőséggel, amit az Országos Kórházi Főigazgatóság biztosított neki. Akadályozta a gyógyító munkát, zaklatta a dolgozókat és zavarta a betegek nyugalmát. Ennek mostantól vége van" – jelentette ki Takács Péter.

Magyar Péter a Facebookon reagált, szerinte Takács Péter munka helyett kényszeresen hazudik és uszít. Magyar felszólította az egészségügyi államtitkárt, hogy "azonnal távozzon hivatalából".

"Mivel a TISZA Párt eddigi kórházbejárásai után a kormány már nem tudja letagadni a magyar kórházakban a Fidesz kormánynak “köszönhető” embertelen és elfogadhatatlan állapotokat, Takács Péter és Rogán Antal új módszerhez folyamodott" – írta Magyar Péter.