„Köszönjük
A lényeg

Újabb 40 kastélyt passzolna el Lázár

25/10/2024 18:14

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Az építési és közlekedési miniszter bejelentette, januárban újabb körben mintegy negyven kastélyt hirdetnek meg privatizációra.

„A kastélyok, nemzeti jelentőségű műemlékek fenntartása drága mulatság, nem olcsó szórakozás. Inkább a jómódú városok, közösségek és emberek hobbija tud lenni”– mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter, miután bejelentette, hogy januárban újabb körben mintegy negyven kastélyt hirdetnek meg privatizációra. Lázár figyelmeztette a versenybe beszálló önkormányzatokat, hogy olyan tőkeerős cégekkel kell majd versenyezniük, mint a Mol, az OTP, a Richter, a Magyar Bankholding vagy a 4iG, írja az MTI.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, társadalmi egyeztetés céljából hétfőn a kormány honlapjára feltették azt a végrehajtási rendelet-tervezetet, ami a júniusban kormánypárti többséggel elfogadott “kastélytörvényhez” kapcsolódik. A törvény sok bírálatot kapott, mivel lehetővé teszi az állami tulajdonú, akár műemléknek számító kastélyépületek magánkézbe kerülését.