„Köszönjük,
A lényeg

Ungár Péter azt mondta, rettentően meglepte Szentkirályi visszalépése

7/06/2024 14:43

| Szerző: Klubrádió

Az LMP társelnöke szerint nem volt megkeresés az irányukba a Fidesztől.

Ungár Péter a Blikknek azt mondta Szentkirályi Alexandra péntek reggeli visszalépéséről, hogy nem számítottak erre, "rettentően meglepő volt. Annyit tudunk tenni, hogy tudomásul vesszük".

Az LMP társelnöke szerint előzőleg nem keresték őket a Fidesz stábjából. Arra érdemben Ungár nem reagált, hogy nem tartanak-e attól, hogy a választók szemében igazzá válik Karácsony Gergely állítása, miszerint Vitézy Dávid valójában a Fidesz jelöltje. Így reagált az erről szóló kérdésre:

"Itt az történt, hogy Vitézy Dávidnak az volt a politikai célja, ne Orbán és ne Gyurcsány embere vezesse Budapestet. Egy dolog már biztos, Orbán embere már nem tudja vezetni Budapestet, mert visszalépett. Most már csak Gyurcsány emberétől kell megszabadítani a fővárost".

Nem számítanak segítségre a kampány hajrájában a Fidesztől, de el sem fogadnák. Az atv.hu-nak azt mondta, a Fidesz döntése semmit nem változtat azokon a vállalásokon, amelyeket Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltként tett. Nem lesz fővárosi koalíció sem a Fidesszel, sem a DK-val.