„Zajlik
A lényeg

Varangytól várta a megváltást? Egy sámán pincéjében holtan találták a Lukoil fejét

10/05/2022 13:44

| Szerző: Klubrádió

Folytatódik a rejtélyes halálesetek sora a magas beosztású orosz cégek vezetői körében, ezúttal a Lukoil egyik vezetőjét találták holtan egy sámán pincéjében. Állítólag varangyméreg okozta halálát.

Különös körülmények között halt meg a Lukoil olajtársaság volt topmendzsere, Alekszandr Szubbotin. A férfi holttesttét Moszkva közelében, Mitiscsi településen egy pincében találták meg – egy sámán házában.

A 444 szúrta ki a Szabad Európa angol nyelvű cikkét, amely szerint a sámán kihallgatása során arról beszélt, hogy Szubbotin egy rituálé miatt járt hozzá. Utoljára vélhetően alkohol és drogok hatása alatt. A rituálét a sámán állítása szerint azért hajtotta végre rendszeresen, hogy megszabaduljon a másnaposság tüneteitől.

Az alanyokon ilyenkor kisebb sebet ejtenek, és varangymérget juttatnak bele. Ettől előbb hányni kezdenek, utána állítólag jól érzik magukat. A beszámolók szerint azonban Szubbotin ezúttal rosszul lett, de a sámán ahelyett, hogy hívta volna a mentőket, nyugtató hatású szert adott az üzletembernek, és az alagsorban helyezte el, hogy kialudja magát. Az üzletember azonban meghalt.

Egy héttel ezelőtt Andrej Krukovszkij, a Gazprom tulajdonában álló Krasznaja Poljana síközpont igazgatója halt meg, miután leesett egy szikláról. Áprilisban pedig Szergej Protosenya oligarcha, felesége és lányuk holttestét találták meg spanyolországi villájukban. Január óta már öt vezető beosztású Gazprom-alkalmazott halt meg – foglalta össze a 24.hu.