„Zajlik
A lényeg

Végletekig kiélezett meccsen jutott be a négy közé a férfi vízilabda-válogatott

7/08/2024 22:09

| Szerző: Klubrádió

A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresek után 12-10-re legyőzte az olasz csapatot a párizsi olimpiai szerdai negyeddöntőjében, ezzel bejutott az elődöntőbe a párizsi olimpián.

A magyar férfi vízilabda-válogatott Olaszország ellen ugrott medencébe a párizsi olimpia negyeddöntőjében. A magyar csapat jól kezdett és a félidőben 4-2-re vezetett, azonban az olaszok fordítani tudtak. Sőt, 8-6-ra is vezettek, de Varga Zsolt csapata 9-8-nál ismét előnybe került. A végletekig kiélezett mérkőzésen végül nem jutottak döntésre a felek a rendes játékidőben és 9-9 lett az eredmény. A büntetőpárbajban pedig Vogel Soma fantasztikus védéseinek köszönhetően győzni tudott a magyar csapat és bejutott az elődöntőbe.

Párizs 2024 - Vízilabda
 
Varga Zsolt szövetségi kapitány a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Olaszország - Magyarország mérkőzés szünetében a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 7-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás
 
 

A drámai mérkőzés hőse a rendes játékidőben két-, a büntetőpárbajban három ötméterest hárító Vogel Soma, illetve az öt gólt szerző és az utolsó lövést értékesítő Manhercz Krisztián volt.

A magyar válogatott a pénteki elődöntőben a világbajnok horvátokkal meccsel.