„Zajlik
A lényeg

Vitézy: Vajon Lázár húzza tovább vagy egy fejes saláta?

26/08/2024 05:57

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

A volt államtitkárnak ez az Intercity kisiklásáról jutott eszébe. Hétfőn reggel még javában tartott a műszaki mentés.

"Nos, vajon a fejessaláta szavatossága tart-e tovább?" – kérdezi legújabban Vitézy Dávid a Facebookon Lázár János sorsát latolgatva az Intercity vasárnap esti kisiklása után.

Az ex-főpolgármeser-jelölt a bukott brit miniszterelnök, LizzTuss esetét idézte fel: a jkonzervatív Tuss rövidebb ideig volt hivatalban, mint egy fejes saláta.

Mint írta: "Természetesen senki nem tudhatja még, hogy mi történt pontosan a Keletiben ma este, és mi okozta a kolozsvári InterCity kisiklását. Az viszont biztos, hogy sokkal nagyobb baj is lehetett volna ebből, ha a két vonat össze is ütközik a kisiklás következtében - ez nem perceken, hanem csak másodperceken múlt. Az biztos, hogy itt most a cinikusan vigyorogva másokra mutogatás, beszólogatás és a klímaváltozásra hivatkozás kevés lesz."

De  akár a pálya, akár a jármű meghibásodása okozta a kisiklást, bőven van nem csak elvont politikai, de közvetlen döntéshozói felelőssége is a közlekedési miniszternek - mutat rá.

Szerinte Lázár János nem enyhítette , hanem minden lépésével csak mélyítette a magyar vasút egyre súlyosabb válságát az elmúlt időszakban – vonja le a lövetkeztetést Vitézy Dávid, aki korábban már felvetette, hogy Lázárnak le kellene mondania. 

A MÁV friss közleménye szerint hétfőn reggel még tart a műszaki mentés a Keleti pályaudvarnál vasárnap este történt baleset helyszínén. A szakemberek folyamatosan végzik a kisiklott kocsik visszaemelését, hogy mielőbb megindulhasson a vonatforgalom – írták.